ONZE GESCHIEDENIS

Al bijna 150 jaar volgen vijf generaties elkaar op aan het hoofd van het familiebedrijf, waardoor CEPASCO en zijn merken een belangrijke speler zijn geworden in de wereld van specerijen.

Vandaag de dag zijn kwaliteitsproducten en ongeëvenaarde expertise de kenmerken van dit internationaal gerenommeerde bedrijf.

In 1876 vestigde Antoine ESPIG, van Spaanse afkomst, zich in Algiers om in Spanje geteelde saffraan te importeren en op de markt te brengen.

In 1899 nam Frédéric het stokje van zijn vader over en ontwikkelde een nieuwe melange genaamd Spigol®, een combinatie van saffraan en edele kruiden om de smaak en kleur van paella te versterken.

Dankzij “Spigol®” kende het bedrijf onmiddellijk een duizelingwekkend succes dat zich al snel uitbreidde tot buiten de grenzen van Algerije.

De familie ESPIG verhuist naar Marseille vanwege de open haven. Er wordt een nieuw bedrijf opgericht: CEPASCO (Centrale des Épices Assaisonnements et Condiments), dat een breed assortiment specerijen en melanges uit verschillende culturen en van verschillende oorsprong over de hele wereld op de markt brengt.

ONZE STERKE PUNTEN

CEPASCO en al haar medewerkers zetten zich in om consumenten de allerbeste, zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde producten te leveren. Ongeveer 200 specerijen en kruiden van over de hele wereld worden ontvangen voordat ze worden verwerkt en verpakt. Deze constante aandacht is geformaliseerd in een kwaliteitsaanpak waarbij het hele CEPASCO-team betrokken is.

LABEL ROUGE

Onze Provençaalse kruiden zijn Label Rouge-gecertificeerd en worden geoogst in de Provence, een Franse garantie voor superieure kwaliteit. Dankzij een strenge controle garandeert Label Rouge smaken die de marktnormen overtreffen. Het recept volgt strikt de Label Rouge specificaties en is ontworpen om een perfecte aromatische balans te verkrijgen van de 4 planten waaruit het bestaat (bonenkruid, oregano, rozemarijn, tijm).

BESCHERMDE GEOGRAFISCHE AANDUIDING

Dit label garandeert dat onze Tijm afkomstig is van een plant die geteeld en verwerkt wordt in de Provence binnen het BGA-gebied. Tijm uit de Provence, die van nature groeit in de garrigue, wordt geproduceerd door boeren in de regio’s PACA en Drôme Provençale. Dankzij de eeuwenoude knowhow op het gebied van sorteren en drogen, en in overeenstemming met het productdossier van de BGA Tijm uit de Provence, worden alleen de edele delen van de plant gebruikt om het beste naar boven te halen: de bladeren.

AUTHENTIEKE PROVENCE

Onze kruiden met het certificaat Authentic Provence garanderen de authenticiteit van de herkomst van onze producten uit de Provence. Onze kruiden worden geteeld en geoogst door onze boeren in de Provence en vervolgens verpakt in onze ateliers in Gémenos, in de Provence. Met deze certificering is het belangrijk voor ons om bij te dragen aan lokale duurzame ontwikkeling door onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We waarderen de producten van onze lokale boeren in de Provence, zodat we je Provençaalse producten kunnen aanbieden met de grootst mogelijke transparantie en traceerbaarheid.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Onze waarden geworteld in een waar verhaal! CEPASCO zet zich in voor een verantwoordelijke benadering van duurzame ontwikkeling. Hoge normen, transparantie, ethisch gedrag, erkenning en respect zijn de sleutelwoorden van ons bedrijf. Achter elk product staan toegewijde en gepassioneerde mannen en vrouwen. Binnen dit kader en via een geformaliseerde CSR-aanpak wilden CEPASCO en al zijn werknemers een kader opzetten waarin professioneel evenwicht en economische beperkingen naast elkaar bestaan om samen te bouwen aan een betere manier van leven binnen het bedrijf. Om dit te bereiken zijn empowerment en betrokkenheid in het leven van het bedrijf, communicatie, wederzijds respect, vertrouwen en transparantie de essentiële waarden van samenwerking in ons bedrijf.

M/V PROFESSIONELE GELIJKHEIDSINDEX

Onze professionele gelijkheidsindex in 2024 is 95% voor berekenbare indicatoren. Voor alle subcategorieën is ons verschil in individuele verhogingen 35/35. Onze score voor werknemers die een verhoging krijgen na terugkomst van zwangerschapsverlof is niet berekenbaar omdat we in 2023 geen zwangerschapsverlof hadden. Met betrekking tot het aantal werknemers van het ondervertegenwoordigde geslacht in de 10 hoogstverdieners is onze score 10/10. Tot slot is onze loonkloof 36/40.

LEVERANCIERS

De teams Kwaliteit en Inkoop van CEPASCO werken nauw samen en selecteren de beste producten en leveranciers door middel van een strenge evaluatie van de productkwaliteit, de implementatie en zorgvuldige controle van specificaties en een regelmatige evaluatie van de geselecteerde leveranciers, met name door middel van audits die rechtstreeks worden uitgevoerd bij onze leveranciers over de hele wereld.
Deze kwaliteitsaanpak heeft ook geleid tot langdurige partnerschappen tussen CEPASCO en bepaalde leveranciers.

CONTROLES

Om de constante kwaliteit van zijn producten te garanderen, analyseert CEPASCO alle geleverde producten en vertrouwt het verschillende analyses toe aan onafhankelijke laboratoria die de kwaliteit en veiligheid van de ontvangen producten valideren, zoals de afwezigheid van allergenen en GGO’s en de naleving van de aanwezigheid van residuen van bestrijdingsmiddelen.

Elk jaar wordt er een controleplan opgesteld en verbeterd in overeenstemming met de wetenschappelijke en gezondheidsontwikkelingen, om ervoor te zorgen dat de consumenten een veilig en gezond product krijgen. Er worden controles uitgevoerd in de hele productieketen, tot op het moment dat het product naar de klant wordt verzonden.

PRODUCTIE & TRACEERBAARHEID

CEPASCO gebruikt voor het overgrote deel hele specerijen, zo rauw mogelijk, met weinig bewerking tussen het veld en onze fabriek. Deze materialen worden vervolgens verwerkt in onze werkplaatsen, waardoor we de verwerkingsketen kunnen controleren.

Afhankelijk van het beoogde gebruik kunnen de kruiden, specerijen en paprika’s na het schoonmaken worden vermalen, verpulverd of gemengd voordat ze worden verpakt.

Bovendien worden alle producten van CEPASCO volledig getraceerd en gevolgd vanaf de partijen die door onze leveranciers worden verzonden tot de verpakking die door onze consumenten wordt gekocht. Deze traceerbaarheid is essentieel om de veiligheid van de consument te garanderen.

ECO-VERANTWOORDE AANPAK

CEPASCO zet zich niet alleen in voor onze consumenten, maar ook voor een wereldwijde eco-verantwoordelijke aanpak.

Onze eerste zorg is om zo weinig mogelijk grondstoffen en verpakkingen te gebruiken: we beperken ons afval zo veel mogelijk om ervoor te zorgen dat we alleen de hoeveelheid producten kopen en gebruiken die we nodig hebben, om zo onze impact op het milieu te beperken.

Onze tweede zorg is om de impact van onze afgewerkte producten te helpen beheren: onze verpakkingen kunnen selectief gesorteerd worden en we roepen al onze klanten op om hun steentje bij te dragen aan het milieu door recycleerbare artikelen te sorteren!

– Gamma zakjes: Plastic zakjes voor recyclage.

– Serie potten van 500 ml: Plastic fles en dop voor recycling.

– Tubes assortiment: Plastic fles en dop voor recycling.

Raadpleeg voor meer informatie onze kruidenverpakkingen. Meer informatie over sorteerinstructies afhankelijk van waar je woont vind je op www.quefairedemesdechets.fr